tirsdag den 2. maj 2023

Sengemangel i Roncesvalles ( Camino Frances)

Der er i disse dage så mange pilgrimme på vej over Pyrenæerne, at de frivillige på herberget/klostret i Roncesvalles melder om sengemangel, så nogle pilgrimme må sendes videre til de næste små byer/bebyggelser. Er du på vej ud at gå, har jeg derfor i øjeblikket desværre kun et råd: Det ser ud til, at det er nødvendigt at reservere seng i forvejen.

Det er primært pilgrimsforaet på www.gronze.com, der informerer om, hvordan det står til pt. på diverse pilgrimsruter. Nogle pilgrimme melder også om rigtig mange pilgrimme på Camino Portugues, primært fra Tui, men også mange  fra Porto mod Santiago ad både kystruten og centralruten, ligesom enkelte pilgrimme skriver om problemer med at få plads på flodbådene på La Variante Espiritual del Cammino Portoghese fra Vilanova de Arousa ad Ulla floden. Og atter andre skriver om mange pilgrimme på Camino Frances mellem Sarria og Santiago, men her skulle der dog stadig være sengepladser nok. Overnatningskapaciteten på de sidste godt 100 km ad Camino Frances mod Santiago er efterhånden også så stor, at der stadig skulle være en seng hver nat, men her anbefaler nogle pilgrimme, der er på ruten i disse dage, også reservation.

Der meldes ikke om samme sengemangel på de øvrige spanske ruter mod Santiago, men i Frankrig fra Le Puy en Velay skulle der også være mere end trængsel i disse dage.

Du kan som sagt følge med på de spanske caminoer - på spansk, men det kan googleoversættes - her:

https://www.gronze.com/foros/camino-frances

Her et foto fra weekendkøen ved pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port taget af den spanske pilgrim João Batista og lagt ud på www.gronze.com


Ingen kommentarer:

Send en kommentar