lørdag den 27. maj 2023

Er pilgrimme blevet mere aggressive ?

To verbale og fysiske overfald på hospitaleros på Camino Frances i dette forår har fået www.gronze.com til at starte en debat om "las agresiones a los hospitaleros del Camino de Santiago".

Er pilgrimme på caminoen blevet mere aggressive eller er der bare blevet flere af os eller vil vi bare ikke finde os i noget mere, så vi råber op, hvis der sker det mindste ? Debatten på www.gronze.com; (https://www.gronze.com/noticias/crecen-agresiones-hospitaleros-camino-santiago-29597)  blev sat i gang af Gronze.com journalisten Anton Pombo med udgangspunkt i to nylige sager fra henholdvis et herberg i Fromista og i O Predrouzo,  hvor pilgrimme opførte sig aggressivt og voldeligt overfor hospitaleros. Meningerne er meget delte: Nogen siger, at der bare er kommet mere opmærksomhed på grund af et stigende antal pilgrimme, mens nogle siger, at "turistpilgrimmene" nu minder mere om fulde englændere på diverse spanske feriedestinationer end om rigtige pilgrimme, mens andre igen bare anfører, at antallet af pilgrimme nu er så stort, at antallet af sager stiger. 

Og endelig nævner en pilgrim et af de seneste års værste overfald på et herberg, hvor præsten Manuel Gonzales (nu 85 år) blev overfaldet og slået ned af 3 røvere på herberget i Hospital de Orbigo i august 2021. De ville have hans penge (som han iøvrigt formentlig ingen har af, fordi han deler det lidt han har ud til alt og alle). Heldigvis overlevede han det brutale overfald, og da undertegnede i marts i år overnattede hos Don Manuel var han selv tilbage på plads og i nogenlunde form. Han læste pilgrimsmesse om aftenen, og han havde stadig overskud til at give knus til både gamle og nye pilgrimsbekendte.

Er du interesseret i emnet er der flere forskellige holdninger til spørgsmålet på www.gronze.com. Og min egen holdning:  Med nu snart en halv million pilgrime årligt vil der - desværre - være stadig flere, som i værste tilfælde opfører sig aggressivt, men også væsentlig flere, der ikke har fornemmelse for hensyntagen til andre pilgrimme. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar