fredag den 24. februar 2023

Tysk pilgrim i pyrenæerne reddet af hyrdes læskur

En 67 årig tysk pilgrim er i følge den baskiske lokalavis Diario de Navarra reddet ned fra Pyrenæerne, hvor hun var faret vild i området tæt på Roncesvalles  på etapen mellem Saint Jean Pied de Port og klostret i Roncesvalles. Hun søgte ly i snestormen i en mini-hytte eller en slags læ-skjul, som hyrderne i bjergområdet mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles bruger.  Den 67 årige pilgrim forklarer - i følge avisen - at hun blev overrasket af sneen og forsøgte at vende tilbage til Saint Jean Pied de Port, da hun måtte give op og slå alarm.

Læs eventuelt hele artiklen , der også bringer en lille video af redningsaktionen, her: https://www.diariodenavarra.es/noticias/navarra/zona-norte/2023/02/23/rescatan-peregrina-alemana-pasado-noche-refugio-pastores-orbaizeta-559286-1009.html 

For få dage siden måtte de spanske brandmænd (redningsmandskab kaldt  los bomberos) også op i bjergene for at hjælpe ti yngre mennesker, der sad fast i sneen, ned. Det forlyder ikke, hvilken vej den tyske pilgrim og de yngre pilgrimme havde gået over Pyrenæerne. Men formelt er Napoleonsruten lukket frem til 1. april på grund af risiko for ulykker og udrykning af redningsmandskab. Ud over en bøde skal eventuelle nødstedte selv betale for redningsaktioner mellem 1. november og 1. april, hvis de går over Napoleonsruten i stedet for vejen via Valcarlos. Her et foto fra rerdningsaktionen af den  67 årige tyske pilgrim, der var kommet så meget ud af kurs, at brandmændene måtte tage ski på for at nå frem til hende.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar