onsdag den 15. februar 2023

Transport fra/til Saint Jean Pied de Port

Jeg skal gå Caminoen i maj og er lidt usikker på overnatnings og eventuel transport mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles ? lyder spørgsmål. Og det er ikke første gang, at jeg hører om "nervøsiteten"  på den første del af Camino Frances.

Nederst på siden et link til en tidligere artikel med flere informationer om ruterne over Pyrenæerne, men her først om transport:

De fleste danskere, der går Camino Frances kommer til Saint Jean Pied de Port via Bayonne - enten med TGV-tog eller fly til Biarritz (Lufthavnsbus til Bayonne). Der går et tog (SNCF) - eller nogen gange Tog-bus - fra Bayonne til Saint Jean Pied de Port flere gange dagligt.

Men med det stigende antal pilgrimme  - ikke mindst i maj - er der nu et lille selskab, der (forhåndsreservation) stort set lever af, at transportere pilgrimme (og andre) rundt langs - og op i Pyrenæerne. Det betyder, at man kan køre i minibusser til stort set alle pilgrimsbyer i Pyrenæerne, samt op til overnatningsstederne på 1. etape af Camino Frances (Saint Jean Pied de Port til Roncesvalles).  I kan finde alle informationer på denne engelsksprogede franske hjemmeside: https://www.expressbourricot.com/persons-transport/

Som det fremgår af hjemmesiden er der mulighed for kørelejlighed - mod betaling - til flere  "pilgrimsbyer/steder". Om selve turen over Pyrenæerne - som meget ofte er temmelig strabadserende for førstegangspilgrimme - har jeg tidligere skrevet en del artikler. Den seneste - og stadig aktuelle artikel - kan ses her: http://www.jakobsvejen.dk/2022/08/camino-frances-turen-over-pyrenerne.html


Ingen kommentarer:

Send en kommentar