mandag den 20. februar 2023

Pilgrimspas/Credential i Saint Jean Pied de Port

Er det muligt at købe/få et pilgrimspas i Saint Jean Pied de Port, når man skal begynde sin pilgrimsvandring ?, lyder sprøgsmålet. Og svaret er Ja. Credential kan købes på pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, der ligger i den gamle bydel - direkte på pilgrimsruten  (les Amis du Chemin de St-Jacques de Compostelle; adresse:  39 rue de la Citadelle - 64220 St Jean Pied de Port).

Pilgrimskontoret bemandes af frivillige, og det har åbent fra tidlig morgen til sen aften ( som regel en time til to efter sidst ankomne aftentog fra Bayonne), hvor der ofte er en lang kø af pilgrimme. På kontoret bliver du grundigt rådgivet om ruten over Pyrenæerne, vejrudsigt m.m., ligesom pilgrimmene kan få en liste med herberger fra Saint Jean Pied de Port til Santiago, et kort over første dags etape, samt en højdekurve-liste, der viser stigninger og fald på den næsten 800 km lange tur. Jeg anbefaler varmt et besøg på pilgrimskontoret ved ankomsten til byen.

Hvis du vil have et pilgrimspas med hjemmefra, kan det bl.a. købes  i 

1) Den katolske Domkirke i København; Sankt Ansgars Kirke, Bredgade 64, 1260 København K. Åbent tirsdag og fredag fra  kl. 9.00 til 14,30 telefon 3313 3762

2) samt via nettet hos foreningen af Danske Santiagopilgrimme: https://santiagopilgrimme.dk/

Om Pilgrimspasset:

a) Pilgrimspasset er en slags erstatning for middelalderens anbefalingsskrivelse fra den hjemlige sognepræst, og i dag giver det adgang til overnatning for et mindre beløb eller "donativo" på alle non-profit- herberger på Camino de Santiago (samt øvrige pilgrimruter mod Santiago de Compostela i Sydeuropa). Der findes både private og non-profitovernatningssteder; passet er nødvendigt på kommunale -, kirkelige ( klostre, menigheder og kristne foreninger, der i Spanien oftest går under navnet Parroquial)  og pilgrimsforeningsherberger. Passet kan blive stemlet på både private og non-profitherberger, samt i mange kirker og i mange barer.

b) Hvis man vil have et kirkeligt compostela (en slags bevis for veludført pilgrimsvandring) ved ankomsten til Santiago skal passet have mindst to stempler pr. dag på de sidste 100 km før Santiago. På Camino Frances er det fra byen Sarria kravet gælder.

PS: Jeg har tidligere skrevet flere gange om turen over Pyrenæerne. En af de tidligere artikler kan ses her:        http://www.jakobsvejen.dk/2022/08/camino-frances-turen-over-pyrenerne.html

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar