tirsdag den 20. december 2022

www.jakobsvejen.dk går på juleferie

2022 bliver pilgrimsåret, der slår alle rekorder i antal Santiago-pilgrimme. Og selvom der endnu ikke er statistisk belæg for at sige, at pilgrimsruterne i Frankrig og Italien heller aldrig har haft så mange pilgrimme før som i indeværende år, så kan det konstateres, at der på diverse pilgrimshjemmesider har været meldinger om trængsel på de mest benyttede ruter i Frankrig og Italien. 

I går kom der 44 pilgrimme ind til Santiago, og meget tyder på, at antallet af Santiagopilgrimme alene i december i år vil passerer 5.000, hvilket er flere end der blev talt i hele 1990 - altså på et helt år, da den nye pilgrimstrend så småt var begyndt at vise sig.

Og interesse for pilgrimsvandring - også her i Danmark - kan ses af besøgstallene her på www.jakobsvejen.dk.  Der har indtil nu i år været over 70.000 besøg på jakobsvejen.dk. Hvilket skal ses i forhold til, at den endelige antal registrerede danske pilgrimme i Santiago i år formentlig vil blive tæt på 3.000. Det er ikke alle - heller ikke danske santiagopilgrimme, - der beder om et compoestella hver gang de kommer til Santiago, men de knapt 3.000 (hvilket er ny dansk rekord), der har gjort i år, er en god indikator for, at interessen for at gå af de gamle pilgrimsstier er stigende - også blandt danskere. 


(Jomfru Maria som pilgrim med Jesusbarnet på armen står i pilgrimskapellet i pilgrimshuset i Santiago de Compostela)

I dag går www.jakobsvejen.dk dog på juleferie, sådan at forstå, at undertegnede ikke vil opdatere med indkomne nyheder før en gang efter nytår. Jeg ser dog stadig min mail med jævne mellemrum, så har du et spørgsmål, er du velkommen til at skrive.

Velsignet jul til alle læsere af jakobsvejen.dk og buen camino, hvis du snart skal ud at gå.

2 kommentarer:

 1. Jeg skal med en veninde ud at gå en lille del af Caminoen. Vi tænker at gå fra Ponferrada og så 75 - 100 km. mit problem er at jeg ikke kan se hvordan vi evt. skal komme fra Madrid til Ponferrada, jeg her hørt at der går bus og tog men jeg kan ikke finde ud af om de kører så det passer sammen med en billig flybillet som jeg har fundet. Vi skal rejse den 29. april og kan lande i Madrid 14.40. Har du erfaring med om det kunne passe sammen med bus eller tog. Jeg kan intet finde,

  SvarSlet
 2. Til den Anonyme,
  hvis du sender mig en mail her til jakobsvejen (snabel a) gmail.com skal jeg forsøge at hjælpe dig.
  Venlig hilsen
  Poul Erik Magnussen

  SvarSlet