tirsdag den 4. oktober 2022

Vintercamino på Gran Canaria

Kanarieøerne byder også på "caminovandring" med overnatning, og det kan være en mulighed for dem, der vil gå om vinteren under varmere himmelstrøg. MEN det er ikke bare. Ruterne er temmelig anstrengende bjergruter. 

Her et forsøg på et svar til en pilgrim, der vil syd på til vinter og muligvis gå på Gran Canaria: Undertegnede har et utal af gange gået på de to Kanarieøer, La Gomera og La Palma, hvilket jeg et par gange før har omtalt her på www.jakobsvejen.dk. Jeg har ikke gået af den såkaldte Camino Gran Canaia, så beskrivelsen her under er min research for en mulig tur, som jeg et par gange har overvejet selv at gå.  Artiklen herunder kan læses sammen med min omtale  af "Caminoplanerne" for Kanarieøerne, der kan ses her http://www.jakobsvejen.dk/2022/02/camino-pa-kanarieerne.html

Nederst på siden to links til mere information.

Men her først lidt om ruten fundet diverse steder på nettet, samt fra post fra andre pilgrimme, og ruten beskrives af erfarne som værende: Ikke for uerfarne og utrænede vandrere/pilgrimme.  Det er en anstrengende bjergrute. Der kræver ikke noget teknisk udstyr/viden i bjergbestignings forstand, men de første to etaper stiger man 1.700 meter over ofte ikke helt nemme stier. På sidste etape går man stejlt ned 1.700 meter, som ikke er helt nemt for knæene. Andre pilgrimme anbefaler vandrestave, og nogen skriver at det er et "must". Enkelte steder er der smalle stier  langs stejle bjergskråninger, der kan give højdeskræk

Om Ruten: Hele distancen er på 65 km, fordelt nogenlunde ligeligt over tre dage. De anbefalede stop er Tunte og Cruz de Tejeda med samlet næsten 2.000 højdemeter, samt en stejl nedstigning.

Afmærkning af ruten: Generelt godt mærket med gule pile, men enkelte steder kniber det. Et af de mere vanskelige steder er en gaffel ca 6 km efter Maspalomas, hvor pilene peger i to retninger. Her foreslås det af andre pilgrimme, at man følger vejen til højre.

Overnatning undervejs:  I byerne/bebyggelserne – Fataga, Tunte og Cruz de Tejeda – er der meget begrænset overnatning. Derfor anbefales det at booke forud. Der er et par campingpladser, så telt er en mulighed, men afstandene vil variere. En anden mulighed er at tage busser/taxaer frem og tilbage efter hver etape til et fast overnatningssted, hvilket også betyder mindre vægt i rygsækken. Men som enhver pilgrim ved - en lidt underlig fornemmelse.

Indkøbsmuligheder/cafeeer: Der er absolut intet udenfor byerne, så alt vand - og øvrig forplejning skal - bæres. Varmen betyder, at der skal bæres meget vand.

"Compostela" (En slags bevis for pilgrimsvandring) kan købes for en euro i Santiagokirken i Galdar: "El Templo Matriz de Santiago de Gáldar"  ved visning af Credential med stempler.

Credential kan fås på turistkontoret i  Maspalomas.

Stemler: Det første kan fås hos vagten i Fyret, hvor ruten formelt starter, og på barer, restauranter og ligende skulle de være vænnet til at give stempler.

Og her links, der kan hjælpe dig på vej:

https://localguidegrancanaria.com/en/way-of-st-james/

Og her

https://jacobeogaldar.es/jacobeo2021/elcamino

Ingen kommentarer:

Send en kommentar