tirsdag den 16. august 2022

De "gamle" er tilbage på Caminoen

Det var primært yngre og unge, der gik caminovandring under Covid19-pandemien, viser en opgørelse på den engelsksprogede pilgrimshjemmeside https://www.caminodesantiago.me/.  Opgørelsen viser, at de ældre (pilgrimme over 60 år) er vendt tilbage tilbage til Caminoen her i 2022, hvor smittefare og restriktioner som følge af Covid 19 har været stærkt faldende. Ligesom der er forholdvis færre ældre pilgrimme  i vintermånederne og i sommermånederne. Opgørelsen - efter alder - dækker årerne, 2019,2020,2021, samt de første 7 måneder af indeværende år.

Og her får undertegnede lyst til at tilføje en kommentar: 

I det hele taget viser statistikken fra Pilgrimskontoret i Santiago, at der igen er trængsel på mange Caminoruter - dog med et par væsentlige forskelle fra før Covid19-pandemien:

1) Der er samlet  set flere pilgrimme end før pandemien.

2) Pilgrimmene går gennemsnitlig set færre kilometer end før pandemien. 

3) En af de store pilgrimsruter, Via de la Plata, ser ud til at skille sig meget ud med en mindre procentdel af det samlede antal pilgrimme end før pandemien. Via de la Plata har stadig mange lukkede herberg, og pilgrimsruten fra Sevilla er i modsætning til de fleste andre "hovedruter" aldrig blevet det store "tilløbsstykke.

Du kan læse hele historien om aldersopgørelsen her:

https://www.caminodesantiago.me/community/threads/pilgrim-age-bands-and-changes-over-time.76367/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar