søndag den 28. august 2022

Camino Frances i ekstrem varme. Hvad gør jeg ?

Mange danskere begynder deres pilgrimsvandring fra Saint Jean Pied de Port ultimo august/primo september, men det er stadig meget varmt i Sydfrankrig og Nordspanien.  Hvis man gerne vil afsted, hvor er der så råd at få ? En fransk pilgrimshjemmeside kører i denne tid et spor med råd om, hvordan man forholder sig i varmen.

Der meldes om rigtig mange pilgrimme på caminoerne i Spanien, som i disse dage har store problemer med varmen. Det gælder også de første etaper af Camino Frances, hvor mange danskere formentlig begynder deres pilgrimsfærd inden for de næste par dage, hvis de ikke allerede er taget afsted. Pt. er der over 30 grader næsten hver dag i Saint Jean Pied de Port og over 20 grader om natten. Og det er endnu varmere i Pamplona - så begyndelsen af Camino Frances giver i mere end i en forstand "sved på panden". Undertegnede har selv enkelte gange gået i mere end varmt vejr, her husker jeg specielt en tur ad Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port fra ultimo august til ultimo september i 2006, hvor det var over 40 grader varmt i Burgos. Men udover meget vand, samt så tidlig afgang om morgenen som mulig, samt en information om, at der oftest - både i Sydfrankrig og Spanien - er vandhaner med dejligt koldt vand på kirkegårdene, er det begrænset, hvilken rådgivning jeg kan gi' Jeg vil derfor i stedet henvise til en fransk hjemmeside, som jeg tidligere har omtalt her på www.jakobsvejen.dk, nemlig Au Coeur de Chemin ( der betyder noget i retning af "På midten af vejen/Caminoen", men som jeg hellere vil oversætte med "Med hjertet på Caminoen" Her er der for forholdsvis få dage siden begyndt en "snak" med gode råd i varmen. Du kan læse debatten og de mange gode råd her:

https://www.aucoeurduchemin.org/spip.php?page=forum&id_rubrique=34&id_forum=54545&retour=spip.php%3Fpage%3Dforum_modere#forum54545

Ingen kommentarer:

Send en kommentar