fredag den 18. februar 2022

Camino Portugues fra Porto - med flere muligheder

Camino Portugues fra Porto til Santiago  har to parallelle forløb med forbindelsesstier, samt den tilknyttede  Variante Espiritual.

Den mest benyttede Camino til Santiago er formelt stadig Camino Frances, men Camino Portugues fra Porto til Santiago konkurrerer med sine to ruter og mange svingmuligheder ud og ind  reelt om førstepladsen, når det gælder trafikken pr. kilomteter; idet der fra Porto - alt efter i hvor lige linie man går - kun er max ca 300 km, mens der fra Saint Jean Pied de Port til Santiago er ca 800 km, som pilgrimmene kan fordele sig over. Undertegnede har gået både af Centralruten, pendlet lidt (til fods mellem ruterne), samt taget turen langs kysten, herunder af Variante Espirituel.  Efter min seneste tur har jeg lavet en pilgrimsdagbog, der kan læses her : http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html

Foto:Marts 2019

Og der er mere hjælp at hente på nettet, hvis lysten til en tidlig forårstur fra Porto mod Santiago de Compostella melder sig. I  øjeblikket ligger temperaturerne langs kysten fra Porto til Santiago på op til 18 grader om dagen og ned til 6-7 grader om natten, altså ideelt vandrervejr. Og der er åbne overnatningsmuligheder hele vejen. Der er en næsten daglig hurtig fly forbindelse med KLM fra København til Porto, og retur fra Santiago er der (med det nye hurtigtog (3½ time) til Madrid) flere muligheder for at komme hurtigt retur.

Her lidt links til kort- og overnatning på Camino Portugues - uanset hvilken af ruterne man går

http://www.caminador.es/wp-content/uploads/2009/06/RELIEVE-PORTO-REDONDELA-Impr.pdf

www.gronze.com

https://camino.love/portugues

https://www.caminodesantiago.me/community/attachments/variante-espiritual-pdf.41009/

Forslag til etaper til begge hovedruter fra Porto:

https://visitporto.travel/pt-PT/caminho-portugues-da-costa#/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar