torsdag den 13. august 2020

Galicien overvejer rygeforbud udenfor

Hvis rygerne ikke begynder at holde afstandkravene til andre, vil rygning udenfor blive forbudt i hele Galicien, skriver avisen La Vanguardia.
Coronosituatioonen begynder igen at spidse til i Spanien, hvor antallet af smittede og døde igen peger opad. Det får de enkelte regionsregeringer til at komme med stadig skarpere sikkerhedskrav. Galicien og Austurien er gået fra lav til lidt højere smitte på den seneste oversigt, se den her: https://www.rtve.es/noticias/coronavirus-graficos-mapas-datos-covid-19-espana-mundo/ , mens det ser værre ud i det centrale og nordlige Spanien. Det får nu "statsministeren/regionslederen", Alberto Núñez Feijóo; i Galicien til at true rygerne med yderligere sanktioner: Hvis ikke I holder bedre afstand til hinanden og andre, forbyder vi rygning udenfor, siger han i følge avisen La Vanguardia. Du kan læse artiklen her: https://www.lavanguardia.com/vida/20200812/482796527144/galicia-prohibira-fumar-coronavirus-distancia-seguridad-espacio-publico-video-seo-ext.html
I går kom der trods corona 487 pilgrimme ind til Katedralen i Santiago og bad om et compostella. Statistikken for juli viser dog, at de fleste sommerpilgrimme i år "kun" går de sidste godt 100 km til Santiago, altså i Galicien og Austurien. Det vil sige at udgangsbyerne i stort omfang er Sarria, Feroll, Tui, Lugo og Ourense; ligesom 4 ud af hver 5 pilgrimme er spanier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar