lørdag den 8. august 2020

25 danskere på Caminoen i juli

Lige nu stiger smittetrykket i Spanien. Galicien og Austurien er stadig med lavt smittetryk, men resten af "Caminoregionerne" er hårdere ramt. Og der er maskepåbud i Galicien - også for pilgrimme.
Antallet af Santiagopilgrimme i Spanien er fortsat lavt i forhold til de seneste år, men med 9.859 pilgrimme i juli er der altså flere end på andre pilgrimsstier i Europa i denne sommer. Langt de fleste af Santiagopilgrimmene er denne sommer spaniere. Her pluk fra julistatistikken. Spaniere 80 % (7.859), men der er også tyskere (336), italienere 321), portugisere (303), samt franskmænd (161), og 25 danske ankomne pilgrimme til Santiago, så en mindre del europæere har fundet rygsækken og vandrestøvlerne frem og taget afsted. Gennemsnitsalderen er væsentlig lavere end normalt, idet "kun" 636 af næsten 10.000 pilgrimme er over 60 år.
Men her ultimo august stiger smittetallet i Spanien, og flere lande anbefaler nu deres borgere at blive væk, herunder Danmark. I går kom der 704 pilgrimme ind til Santiago, så der er stadig pilgrimsliv, selvom de beretninger - undertegnede får - fortæller, at alt er anderledes end det plejer. Der er bl.a. maskepåbud i Galicien, og forleden kunne man i dagbladet, La Voz de Galicia, læse, at en del borgere i Santiago var lidt fortørnede over, at mange af pilgrimmene IKKE bar masker. Nu fortæller politiet, at de vil til at uddele bøder til pilgrimme, der ikke følger instrukserne.
Undertegnede får også meldinger om pilgrimme i Frankrig, primært på den såkaldte Le Puy-rute, men også lidt andre steder. Der går også pilgrimme i Italien denne sommer, men hvor brugte de to mest benyttede ruter, Via Francigena og La via de Francisco, er, har jeg ikke sikre meldinger om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar