mandag den 3. august 2020

Corona: Caminoen er på vej ned igen

Smittetallene i Spanien stiger, og myndighedernes forholdsregler skærpes, mens herbergerne får reservationer aflyst.
Flere forskellige kilder melder nu om nedgang i aktiviteten på Caminoerne i Spanien, samtidig med at myndighederne herhjemme overvejer at ændre anbefalingerne for rejser til Spanien fra på torsdag. Hvis du har planer om at tage afsted på Caminoen i Spanien med endemål i Santiago, skal du være opmærksom på, at de galiciske myndigheder (lokalregeringen) har indført skærpede regler overfor andre spanske regioner, samt Portugal. Så kommer du ind i Santiago af Camino Portugues og har passeret grænsen, samt gået af Camino Frances, Camino del Norte, Camino Aragones igennem regionerne Aragon, Navarra, Baskerlandet eller La Rioja eller/samt besøgt Catalonien (Barcelona)på din vej, gælder der særlige regler ved ankomsten til Galicien, se https://www.sergas.es/A-nosa-organizacion/Benvida-viaxeirxs?idioma=es . Her i min oversættelse og sammeskrivning.
Hvis du ankommer til Galicien og inden for de seneste 14 dage har været i enten Portugal, Aragon, Catalonien, Navarra, Baskerlandet eller La Rioja, skal du registreres hos de lokale sundhedsmyndigheder i det første døgn efter din ankomst. Det kan gøres på/via nettet, læs informationer på linket overfor.
Eller få hjælp via Sybille Yates hjemmeside, der er engelsksproget: http://egeria.house/camino-corona-updates/ Sybille Yates er veteranpilgrim med tyske rødder. Hun har et pilgrimshus i Santiago og har i en længere årerække hjulpet santiagopilgrimme på vej.
Samtidig med ovenstående melder bl.a. Mundicamino.com om yderligere problemer for de hårdt prøvede privatejede herberger langs Caminoen i Spanien. Rigtig mange herberger har drejet nøglen om - i hvert fald midlertidigt, og de der åbnede den 1. juli eller efter, da det igen var muligt, melder om belægningsprocenter på 20 til 40 % , samtidig med at de her de allerseneste dage igen begynder at modtage afbestillinger fra andre EU-lande, fordi smittetallet i Spanien igen er stigende, og kommende pilgrimme fortryder deres planlagte tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar