fredag den 18. oktober 2019

Cammino di Sant Antonio - nok en italiensk pilgrimsvej

Den 430 kilometer lange Camino fra Padova til La Verna er opdelt i 22 etaper.
Flere steder på nettet - på primært italienske og tyske hjemmesider - begynder erfarne pilgrimme at slå på tromme for nok en italiensk pilgrimsvej, som det nu skulle være muligt at gå. Nemlig en pilgrimsvej opkaldt efter en af de mest kendte og elskede katolske helgener, Sankt Antonius. Pilgrimsvejen hedder: il Cammino di Sant Antonio. Antonius (1195-1231) var Franciskanermunk og levede samtidig med Frans af Assisi. Han er født i Portugal, men levede det meste af sit liv i Italien. Han ligger begravet i Padua i Veneto. Utallige mange katolske kirker verden over har en statue af ham, hvor han vises i franciskanerordenens dragt, bærende på Jesusbarnet og en lilje. Og i stort set samtlige katolske kirker verden over er der en særlig Antonius-bøsse, hvor der kan lægges penge til de fattige. Han er kendt som de fattiges beskytter, ligesom han hjælper troende med at finde forsvundne sager, hvis de betaler afgift til de fattige. Så alt i alt var det vel kun et spørgsmål om tid, før han også fik en pilgrimsrute i bølgen af nye pilgrimsruter, efter at Camino de Santiago ikke har været så populær siden middelalderen, hvor der nu årligt går pilgrimme i 100.000vis.
Il Cammino di Sant Antonio går fra Padova til La Verna, og er opdelt i 22 etaper. Ruten er på ca 430 kilometer, og fra La Verna er det muligt at gå videre af La Via di Francesco, der er på ca 190 kilometer til Assisi, og derfra fortsætter mod Rom. Du kan læse mere om Il Cammino di Sant Antonio på denne hjemmeside: http://www.ilcamminodisantantonio.org/ita/home.asp , og på den tyske pilgrimshjemmeside: Das Pilgerforum har pilgrimsveteranen Gertrud, der primært skriver om pilgrimsvandring i Østrig og Italien, skrevet en beretning om en tur af Il Cammino di Sant Antonio, som du kan læse her: https://daspilgerforum.de/viewtopic.php?f=30&t=401
Camino Sankt Antonius slutter i La Verna, hvor der stadig er et stort kloster (Santuario Francescano) med mange munke, og hvor klosterlivet blomstrer. I september gik jeg fra La Verna til Assisi, og ikke mindst mit besøg på klostret i La Verna var en stor oplevelse. Beretningen fra 9 dage på La Via di Francesco kan læses her: http://www.jakobsvejen.dk/2019/10/via-di-francesco-190-km-pa-9-dage.html

2 kommentarer:

  1. Så bra at du skriver om denne vegen. Jeg gikk den i mai 2019. Møtte ingen fra norden. Men fra Holland. En fin veg,jeg har mange minner. Guds nærvær var veldig tilstede. Ensomt kunne det være til tider. Vegen er også fin å sykle.

    SvarSlet
  2. Kære Anne Sissel, tak for din kommentar. Hvis du læser denne besked, må du meget gerne skrive til mig på jakobsvejen@gmail.com , da jeg har nogle spørgsmål til dig vedrørende Cammino di Sant Antonio.
    Pace e Bene Poul Erik Magnussen

    SvarSlet