fredag den 26. maj 2017

Laxe-herberget på Via de la Plata genåbnet

Problemerne med manglende herberg på Via de la Plata er ikke løst, men nu åbner herberget i Laxe igen efter flere måneders lukning.
Det er den store spanske hjemmeside, http://www.mundicamino.com/, med den spanske avis la Voz de Galicia, som kilde, der oplyser, at herberget i Laxe mellem Ourense og Santiago på etapen efter Cia - altså kun ca 60-70 km før Santiago, nu er genåbnet. Herberget har været lukket i flere måneder - og altså under hele forårshøjsæsonen på denne rute. I følge en tidligere artikel i la Voz de Galicia skyldtes lukningen lokal uenighed omhvordan herberget skal drives. Striden her er - desværre - temmelig symtomatisk for herbergssituationen langs Via de la Plata, der også i dette forår har været ramt af problemer, hvilket undertegnede selv mærkede, da jeg knapt 3 uger i april-maj tog turen fra Sevilla til Salamanca. Jeg har planer om, at tage sidste halvdel Salamanca - Santiago i efteråret.
Der har de senere år været mange "klager/informationer" på nettet og i lokale aviser om manglende eller lukkede herberg på Via de la Plata, og det er lidt ærgerligt - først og fremmest for pilgrimmene, men også for hele ruten, at overnatningsmuligheder kommer og - især - forsvinder igen uden anden form for information end en - måske - krøllet seddel på døren til den pilgrim, der står foran et herberg en sen eftermiddag og gerne vil ind.
Herbergsproblemerne - tror undertegnede - er den væsenligste årsag til at Via de la Plata ikke bare har haft stagnerende pilgrimstal de senere år, men også noteret en lille tilbagegang. Men ovenstående - et genåbnet herberg - er altså en god nyhed. Lad os håbe, at kommunerne, menigheder og turisterhvervene langs ruten snart finder sammen om at løse Via de la Platas overnatningsproblemer. ( Jeg har lavet en lille beskrivelse/dagbog af min forårstur på Via de la Plata her på siden under den 17. maj)
Her et af de kommunale herberg på Via de la Plata, der stadig har åbent med hjælp fra den lokale bar, nemlig i Valdesalor, kun små 13 km før den større by Caceres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar