tirsdag den 23. maj 2017

Forudbestilte senge bliver mere almindelige !!

Flere private herberg i Spanien tager nu imod forudbestilling fra pilgrimme, der vil være "sikre" på en seng.
For bare få år siden var det kun hostal og hoteller i Spanien, der tog imod reservation fra pilgrimme i forvejen. Overnatning på herberg ( Albergue'er) foregik normalt ved, at pilgrimmene efter endt dagsvandring gik ind på et herberg og fik anvist en seng. I mellemtiden er der kommet mange privatherberg, ligesom en del tidligere kommunale herberg i dag er overtaget/drives af private, som gerne tager imod reservation. Jeg har netop læst på nettet fra en pilgrim på Camino Frances, der er gået fra Saint Jean Pied de Port og pt. er tæt på Leon, at mange flere pilgrimme end tidligere bestiller en seng i forvejen, ligesom jeg selv her i april-maj har gjort nøjagtig den samme erfaring på Via de la Plata. Nogle herberg (kirkelige især, mens også herberg drevet af pilgrimsvenner eller kommuner) tager stadig ikke imod reservation, men det virker som om, at rigtig mange gør.
Hjemmesiden www.gronze.com , der - efter undertegnedes opfattelse - i år har en af de bedst opdaterede hjemmesider med alle overnatningslister, giver også information om mulig reservering. Selvom hjemmesiden er på spansk, er den ikke svær at tyde. Her et eksempel fra et herberg, hvor der oplyses om antallet af senge, samt pris for en seng, sovesale - eventuelt værelser, samt mulighed for reservering, i dette tilfælde et Ja.

Exclusivo para peregrinos:
No, pero orientado a los peregrinos
Admite reserva: Sí
Disponibilidad (meses inclusives):
De marzo a octubre (resto del año según reservas)
Hora de apertura: 12:00
Hora de cierre: No tiene
Precios y plazas
10 € Dormitorio compartido
24 Plazas en dormitorios compartidos
3 Número de dormitorios
Dormitorios de 8 plazas.

www.gronze.com har en meget fyldestgørende overnatningsliste for både Camino Frances, Camino Portugues, Primitivo, Camino del Norte og Via de la Plata. MEN jeg anbefaler, at man lige tjekker - eventuelt pr. telefon, hvis en by eller flække kun har et overnatningssted. Jeg fandt to fejl på min tur i april - maj i år på Via de la Plata. I Guillena var det kommunale herberg lukket den 22 april, og først her for nylig har www.gronze.com fået en advarselsskilt op. Og en fejl med endnu større konsekvenser i Embalse de Alcántara, hvor der ganske rigtigt står på Gronze, at herberget er lukket end til videre, men at Hostal har åben. Det havde Hostalen ikke den 4. maj og flere dage op til, hvor jeg prøvede at ringe uden nogen former for svar - tværtimod, så den mere end lukket ud, da jeg gik forbi, og der er næsten 12 km til næste mulighed i Cañaveral, hvor den billigste seng i større sovesal i øvrigt koster 18 euro. Så jeg anbefaler stadig www.gronze.com , men tjek selv de steder, hvor et lukket overnatningssted vil give store problemer.
Her et foto fra et af de rigtig gode private herberg på Via de la Plata, nemlig Albergue Alba - Soraya i La Calzada de Béjar hos værtsparret Manuela og Maxi, hvor forudbestilling er mulig, hvor en seng koster 10 euro, og hvor servicen er i top.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar