torsdag den 13. juli 2023

Nok to af Caminoens nye "fædre" er døde

Pilgrimstrenden i 1980erne slutning, (hvor de tusindårige pilgrimsstier etableret i den tidligere middelalder og i Sydeuropa og flittig brugt i tiden helt op til den franske revolution, igen blev reetableret og fik en stigende succes,) kom ikke af sig selv. Der var på forskellig vis aktive pilgrimme og præster , der hjalp med at få pilgrimsvandrningen genindført. 

Jeg er netop hjemkommet fra pilgrimsvandring i Frankrig og fik undervejs melding om to dødsfald:

John Brierley (australier)  er død den 4. juli Han var ikke bare pilgrim, men skrev en række guides på engelsk om diverse ruter mod Santiago, og hvor ikke mindst hans guides om ruterne gennem Portugal, blev og bliver brugt af mange pilgrimme. De har en teknisk kvalitet, der gør det væsentlig nemmere for os pilgrimme at finde vej, finde overnatning, samt informationer om de områder som vi går igennem. Det forlyder, at hans datter Gemma Brierley, der er bosiddende i England, vil fortsætte farens arbejde med opdateringer af diverse guides.

Padre José Ignacio Diaz Perez, præst i i Logrono, er ligeledes død den 4. juli. Jose Perez var intiativtager til et af de første donativo-herberger på Camino Frances, Albergue parroquial Santiago El Real, der åbnede allerede i starten af 1990erne. Herberget eksisterer stadig som donativo-herberg med fælles messe, pilgrimsvelsignelse og fællespisning. Herberget ligger i en sidebygning til kirken midt i Logrono. Her et foto af Don Jose Perez' kirke i Logrono, hvor man (øverst over kirkeporten) har beholdt den middelalderlige statue af Sankt Jakob som kriger til hest:Ingen kommentarer:

Send en kommentar