fredag den 7. juli 2023

Camino Portugues: Nok en variant

Ruta Padre Sarmiento er en forholdsvis ny variant på Camino Portugues, der som Variante Esperitual udgår fra Pontevedra, og som efter ca 140 kilometer - foreslås delt i 6 etaper - rammer Variante Esperitual i Vila Nova de Arousa, hvorfra det er muligt at sejle eller gå langs kysten til Padron, hvorfra alle de Portugiske ruter er forenede de sidste små 25 kilometer til Santiago.

Nederst et par link til hjemmesider med beskrivelse, samt praktisk information  om ruten. Men først en kort beskrivelse: Ruta Padre Sarmiento går langs den klippefyldte galiciske kyst fra Pontevedra i en bue fra floden Pontevedras udløb rundt om alle landtanger og bugter til Ulla-flodens udløb ved Vila Nova de Arousa. Ruten er opkaldt efter en benedektinermunk og præst, Martin Sarmiento (1692 - 1772), der er født i Villa Franca de Bierco på Camino Frances;  tilbragte sin barndom i Pontevedra, og som fra benedektinerklostret Sankt Martin i Madrid i Spanien blev en af oplysningstidens digtere, idet han forenede kristendom og videnskab, og bekæmpede tro på troldom, hekseri og andet. Han underviste på en række universiteter i Spanien. Men boede det meste af sit liv i Madrid. Det er hans barndom i Pontevedra, hvor hans mor boede og døde, der er årsag til, at han har lagt navn til denne nye pilrgimsrute. Han tog i øvrigt som voksen sin mors efternavn, hvilket ikke var helt almindeligt i 1700-tallet.

Du kan finde praktisk information om ruten, forslag til etaper m.m her:  https://viajecaminodesantiago.com/ruta-padre-sarmiento/#mapa  og læse både om Martin Sarmiento og historien bag denne pilgrimsrute her:  https://www.rutapadresarmiento.com/

1 kommentar: