lørdag den 8. januar 2022

Bom Caminho - ønsker portugisisk politi

GNR - Operação Bom Caminho hedder en reklamevideo på Youtube, som blev offentliggjort i går. Det er det portugisiske politi, der står bag reklameindslaget for de portugisiske caminoruter fra Porto til Grænsen til Spanien. Videoen, der vises på youtube: 

https://www.youtube.com/watch?v=bNH1x7CNEtE&t=27s

skal først og fremmest fortælle, at det portugisiske politi passer på pilgrimmene. Og det er måske ikke helt uden grund. Uden at undertegnede har nogen former for statistisk belæg for at skrive følgende, vil jeg dog ikke undlade at sige, at det er min personlige fornemmelse, at der er sket flere tyverier og overfald på pilgrimme i Portugal end i Spanien. Men det er som sagt kun en fornemmelse på baggrund af diverse pilgrimsfora på nettet. Jeg har gået tre gange i Portugal, den ene gang fra Fatima, de to andre gange fra Porto - heraf den ene gang langs kysten. Og jeg har ikke selv på noget tidspunkt været truet af kriminalitet. 

Men uanset hvad, kan vi pilgrimme drømme os lidt frem i tiden, hvor Coronaen er under kontrol, og det forhåbentlig igen er muligt at spænde rygsækken uden en masse bøvl og drage af sted. Og rart at vide,  hvis det portugisiske politi vil gøre mere ud af sikkerheden. 1 kommentar: