tirsdag den 7. december 2021

Vintercaminoen er kommet for at blive !

Der mangler stadig overnatningssteder i den billigere ende, nogle etaper er lige lovlig lange uden service (drikkevand m.m.) og det er stadig tvivlsomt, at Camino Invierno har en "historisk" berettigelse, som jakobsvej, men der vil formentlig i fremtiden være flere end de nuværende 3.000 årlige pilgrimme på ruten, konkludere Anton Pombo på www.gronze.com i en længere artikel - for og imod vintercaminoen/Camino Invierno. Anton Pombo er begejstret for naturen og den afvekslende rute.  

Artiklen er fra den 27. november, men det er først da jeg mødte en dansk pilgrim tilfældigt forleden og blev spurgt om Camino Inverno (som jeg aldrig selv har gået), at jeg fik ideen til at lægge et link ud her på jakobsvejen.dk. Der har i kølvandet på denne artikel været en del diskussion - primært på spanske hjemmesider - for og imod vintercaminoen. Forleden viste jeg snebilleder fra o Cebreio, hvor sneen lå højt, hvilket bliver brugt som argument for at gå vintercaminoen/Camino Inverno.

Til orientering er Anton Pombo en af pilgrimmene bag  www.gronze.com. Han har studeret pilgrimsvandring på diverse læreranstalter, han går selv pilgrimsvandring, ligesom han er meget aktiv journalist på www.gronze.com (Jeg har haft stor glæde af at være sammen med ham på Le Puy-ruten, så han går også uden for Spanien). 

Her link til artiklen: https://www.gronze.com/articulos/tiene-futuro-camino-invierno-24128

Ingen kommentarer:

Send en kommentar