torsdag den 2. december 2021

Brandfarlige herberg ?

Den engelsksprogede hjemmeside: https://www.caminodesantiago.me har startet en større debat om herberg som brandfælder, fordi nogle herbergsbestyrere låser hoveddørerne af om aftenen, så man hverken kan komme ind eller ud.

For efterhånden en del år siden - da foreningen Danske Santiagopilgrimme stadig bestyrede en hjemmeside med et forum for pilgrimsdiskussion - blev der diskuteret, hvorvidt herbergerne på pilgrimsruterne i Spanien var rene brandfælder, fordi de ofte blev låst af om natten. 

Nu har det engelsksprogede pilgrimsforum, https://www.caminodesantiago.me der bestyres af den i Santiago bosiddende nordmand, Ivar, sat en større diskussion i gang. Er herbergerne direkte farlige at overnatte på ? Og er det nødvendigt at låse om natten ? 

Du kan følge diskussionen på engelsk her:   https://www.caminodesantiago.me/community/threads/fire-safety-in-albergues.72360/

Og så kan jeg ikke dy mig for at vise jer en billedserie fra en tidlig morgen 2017 fra  Albergue de peregrinos de Casar de Cáceres på Via de la Plata. Herbergsbestyrerne sov formentlig over sig. Pilgrimmene var låst inde og kunne ikke komme ud på normal vis, så de måtte ved fælles hjælp ud via en altan. Her tre billeder der taler for sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar