fredag den 7. maj 2021

Hvornår åbner Camino Portugues ?

Hvordan er der på de portugiske camino'er ?, lyder et spørgsmål her til Jakobsvejen. Er det muligt at gå nu. Og svaret er lidt svævende  - både og - men mest nej !

Først lidt facts: I april ankom der 17 pilgrimme fra Oporto i Nordportugal af de ialt 977 pilgrimme, der meldte sig i Katedralens pilgrimskontor i Santiago efter deres pilgrimsvandring. Langt de fleste af de 977 pilgrimme (knapt 80 % ) havde "kun" gået pilgrimsvandring i selve Galicien. Og det aktuelle pilgrimsmønster ser ikke meget anderledes ud.

Men statistikken viser altså, at det er muligt at gå fra Oporto. Man skal dog regne med, at mange herberger vil være lukkede. Og det har IKKE været muligt for mig, at finde en - bare nogenlunde - aktuel herbergsliste for pilgrimsruterne op gennem Portugal mod Santiago. Hvis man vil gå fra Portugal mod Santiago er eneste reelle mulighed selv at e-maile/telefonere til diverse overnatningssteder på forhånd for at sikre sig en seng.

Men flere af de mere kendte herberger undervejs melder selv, at de er lukkede. Her et tilfældigt udpluk af herberger, der selv melder "LUKKET indtil videre" fra diverse kilder:  Albergue de peregrinos Casa da Recoleta; Albergue de peregrinos de Ponte de Lima;  Albergue de peregrinos de Rubiães;  Albergue de peregrinos de Tui. Og disse eksempler er alene hentet på den sidste del af centralruten: Porto - Santiago. På Kystruten - ligeledes fra Porto er der også en del meldinger om lukkede herberg. Dertil kommer diverse restriktioner på grund af Corona som ændres efter smittetal:  I det danske udenrigsministeriums rejsevejledning under Portugal står der i skrivende stund følgende: Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele landet. Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Men trods det er der altså nogen (i øvrigt ikke-danske) pilgrimme, der går i Portugal netop nu. Og to af disse pilgrimme skulle i dag befinde sig på Caminho Nascente, der går fra Centralruten mod Fatima, hvorfra det i øvrigt er muligt at komme tilbage til Centralruten. De to pilgrimme har lavet/laver daglige opdateringer af deres pilgrimsfærd på nettet, som kan læses her:  https://www.caminodesantiago.me/community/threads/caminho-nascente-from-tavira-spring-2021.69855/

De er begyndt deres pilgrimsfærd for over en uge siden i Tavira på  Algarvekysten, og de befinder sig altså pt. mellem Lissabon og Coimbra ved Portugals største/mest besøgte valfartsmål i Fatima.


 

1 kommentar: