mandag den 3. maj 2021

Frankrigs største pilgrumrute åbner langsomt

Her den 3. maj kl. 7.00 var der igen efter måneders pause pilgrimsmesse  med velsignelse af Jakobspilgrimme på vej mod Santiago i Katedralen i Le Puy en Velay.  

I dag kunne man på Katedralens hjemmeside: https://www.cathedraledupuy.org/pelerins-de-saint-jacques/informations-pratiques-1/la-benediction-des-pelerins-et-la-creanciale    Læse følgende:

                La bénédiction des pèlerins et la credencial

                                                   Messe et bénédiction

 A PARTIR DU 3 MAI 2021

 Dans la Cathédrale,

la Messe des pèlerins

est célébrée :

à 7h, tous les jours

 suivie de la bénédiction

des pèlerins et de la remise de la credencial

Undertegnede ved selvfølgelig godt, at lang de fleste pilgrimme, der går fra Le Puy kun går til klostret i Conques (hvor dagen i iøvrigt også blev fejret, herom om lidt). Men trods det er meddelelserne fra franske pilgrimme temmelig klar. Frankrig er ved at åbne pilgrimsstierne. Her en del af de åbninger undertegnede har fået meddelelse om.:

LE REFUGE PELERINS DE ST PALAIS :ouverture 16 MAI

-REFUGE RUE GOSSE à BAYONNE : OUVERTURE 16 MAI

-ACCUEIL CATHEDRALE DE BAYONNE : OUVERTURE EN MAI
-REFUGE DE MAULEON_LICHARRE : ouverture en MAI même temps que la restauration en ville.}
-ACCUEIL DE ST JEAN PIED DE PORT : OUVERTURE 17MAI
NOUVEAU à ST JEAN DE LUZ Refuge Ste Elisabeth - 5 Rue St Jacques
OUVERTURE16MAI

Teknisk set begynder herberger, pilgrimskontorer og klostre i Frankrig nu igen at åbne for pilgrimme. Men undertegnede har INGEN OVERSIGT, som viser hvilke herberger, der er åbne, og hvilke der stadig er lukkede. Det ligger dog fast, at der igen er pilgrimsmesser i le Puy, og at der igen er vis aktivtet i Conques, ligesom ovenstående meddelelse fra pilgrimmehjemmesiden http://www.aucoeurduchemin.org viser, at flere pilgrimsfaciliteter åbner langsomt op.

I det store kloster i Conques bliver der igen


holdt pilgrimsmesser/gudstjenester, og på den engelskesprogede pilgrimshjemmeside,

https://www.caminodesantiago.me/community/threads/the-house-of-the-rising-sun-in-conques.69323/

kan en pilgrim ovenikøbet oplyse, at der igen bliver spillet The House of The Rissing sun eller  Le Pénitencier, som den hedder på fransk. Her over et foto, samt et link til de få sekunder, der er optaget og lagt ud med en meddelelse om, at meget få pilgrimme var til stede. Og vil du gerne høre hele orgelgengivelsen fra en tidligere lejlighed, kan du finde den her:   https://www.youtube.com/watch?v=gOnaQG4cS_4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar