lørdag den 22. maj 2021

Caminoen er reelt genåbnet nu, men !!!!!

Antallet af pilgrimme på vej til Santiago er så småt begyndt at stige. Men der kræves både mundbind og en negativ coronatest.

I går kom der 245 pilgrimme ind til Santiago. Det højeste antal i lang tid på een dag, selvom langt de fleste "kun" har gået fra en by i Galicien. Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port er åbnet igen, og her kan de også dagligt tælle antallet af gæster til 50 eller mere. Nogle fortsætter mod Santiago, mens andre slutter efter at have gået fra Le Puy eller et andet sted i Frankrig. Så Caminoen er genåbnet. Men der er et men. (Foto fra La Voz de Galicia) 


Det er påbudt - både i Portugal, Spanien og Frankrig at bære maske; også udenfor - dog ikke hvis du er alene i naturen, som det hedder, men alle steder, hvor du møder andre - også i naturen. Du kan ikke passere grænserne uden negativ test, ligesom mange af de åbne overnatningssteder har regler for afstand, brug af faciliteter (f.eks. lukkede køkkener).  En del herberger har stadig lukket; bl.a,. klostret i Rondesvalles, der for de fleste pilgrimme er første station i Spanien efter overgangen fra Frankrig.

Her et link til ASOCIACIÓN DE MUNICIPIOS DEL CAMINO DE SANTIAGO FRANCÉS hjemmeside med foreningens åbne og lukkede herberger på den Dags Dato mest åbne pilgrimsrute, Camino Frances: https://albergueslot.appcamino.com/inicio

Dernæst er www.gronze.com stadig værd at gæste, hvis du planlægger at tage på Camino i den nærmeste fremtid. Her har de også  - i vidt omfang - tjek på åbne og lukkede herberg, ligesom de har telefonnumre på samtlige herberg, hvor du kan spørge.

Her på www.jakobsvejen.dk. er der gået "reklamer" ind med billige flybilletter til og fra Caminoen med det spanske flyselskab Iberia, men trods to vaccinationer og stor lyst, kan undertegnede pt. godt styre sig. Der er stadig mange restriktioner, advarsler, samt lukkede herberger på diverse pilgrimsruter. Så jeg venter indtil videre. 
1 kommentar: