lørdag den 28. oktober 2023

Nu begynder snevejret i Pyrenæerne

www.jakobsvejen.dk drosler lidt ned i vinter.

Mens regnen vælter ned på pilgrimmene på såvel Camino Portugues fra Porto og på Camino Frances fra Leon til Santiago de Compostela, er der nu udsigt til årets første sne i Pyrenæerne ved Saint Jean Pied de Port. Vinterpilgrimmene er ved at gøre sig klar. Samtidig meddeles det nu officielt af både franske- og spanske myndigheder: Den såkaldte Napoleonsrute fra Saint Jean Pied de Port til Roncesvalles ( 1. etape af Camino Frances lukker førstkommende fredag, så torsdag den 31.oktober er absolut sidste frist at gå over Pyrenæerne i år ad Napoleonsruten. HVIS - vel at mærke - vejret ikke har lukket ruten inden. Vejrudsigten for ruten er ikke den bedste for de nærmeste dage. Den kan i øvrigt altid ses her: https://fr.viewweather.com/w1781825-previsions-meteo-pour-col_de_bentarte-spain_general_.html Hvilket undertegnede altid - også i sommerhalvåret - anbefaler inden turen går op og atter op. Napoleonsruten åbner igen 1. april 2022 (Hvis vejret tillader det). Om vinteren er det muligt at gå ad parallelruten via Valcarlos, hvor højdemeterne er væsentlig lavere. 


Med vinterens komme og den dermed også faldende interesse for at læse aktuelle nyheder om pilgrimsvandring sydpå, begynder undertegnede her på jakobsvejen.dk også at drosle ned for nyhedsartikler.  Har du noget at spørge om, er du som altid velkommen til at sende en mail her til jakobsvejen. Så vil jeg forsøge at svare så godt jeg kan. Skal du ud at gå Camino Frances i vinter er der - formentlig - flere overnatningsmuligheder end i tidligere vintre, da interessen for vinterpilgrimsliv er stigende. Du kan se, hvilket herberg, der har åbent i vinter her:  http://www.aprinca.com/alberguesinvierno/        Siden åbnes dog først 1. november !

Og tilbage til en sag, der plejer at interesse danske pilgrimme. Nu skulle det ligge fast. Antallet af danskere, der i indeværende år, har været på pilgrimkontoret i Santiago og bedt om et compostela, har passeret 3.500. Hvilket er det højeste antal danske Santiagopilgrimme på et år. Men der er et Men. Jeg har ladet mig fortælle, at danske rejseselskaber, der laver kulturrejser langs Caminoen, får stemplet pilgrimspas undervejs på busturen, så danske rejseselskabsdeltagere kan få et compostela, når de ankommer til Santiago. Jeg har tidligere i år mødt een sådan dansk rejseselskabdeltager, som stod i kø ved pilgrimskontoret, da jeg besøgte pilgrimshuset i anden anledning. Hvor udbredt det er, har jeg ingen anelse om. 


Her et foto fra pilgrimskapellet i pilgrimshuset i Santiago, hvor der er opsat en statue af Jomfru Maria som Santiagopilgrim med Jesusbarnet på armen. Over halvdelen af årets Santiagopilgrimme er kvinder.Ingen kommentarer:

Send en kommentar