onsdag den 16. juni 2021

Pave Frans på Caminoen i 2022 ?

Den galiciske lokalregering har nu officielt inviteret Paven til at besøge Katedralen i Santiago i forbindelse med det hellige år for apostlen Sankt Jakob.

I øjeblikket kommer der ca 600 pilgrimme dagligt ind til Santiago.

Det er endnu ikke sikkert, at pave Frans kommer til Santiago til næste år, men Galiciens lokale regeringschef, Alberto Nunez Felijoo, var her i søndags på officielt besøg hos paven i Rom, hvor han afleverede en officiel invitation til Paven om et besøg i Santiago i 2022. En invitation, som formelt endnu ikke er besvaret, men den slags invitationer plejer først at blive afleveret ved officielle besøg hos Paven, når svaret er kendt på forhånd som et Ja, og det ville undre, hvis der ikke er en forståelse på forhånd om, at Pave Franz kommer til Santiago.

Du kan læse Galiciens officielle inviation her: https://www.laregion.es/articulo/galicia/feijoo-expone-papa-francisco-importancia-ano-santo-galicia/202106141328591038087.html

Pave Johannes Poul II besøgte bl.a. Santiago og Monte Gozo bjerget, samt steder på Camino Frances i Asturien i august 1989 - i øvrigt samme år, hvor han var på besøg i Danmark.

Og så oplyser pilgrimskontoret i Santiago, at der pt. kommer ca 600 pilgrimme dagligt ind til Katedralen. Langt fra så mange i antal, som før Corona-pandemien, men det højeste antal siden Camino de Santiago  reelt lukkede ned i Spanien for nu over et år siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar