onsdag den 9. september 2020

Næsten 20.000 Santiagopilgrimme i august

På trods af Coronaen går der stadig pilgrimme i Spanien. Langt de fleste er dog spaniere. Går pigrimmene lokalt i år ?
Flere pilgrimme end forventet kom i august til katedralen i Santiago de Compostella. Det samlede antal er opgjort til 19.812. Ca ti procent var på cykel, og mere end tre ud af hver fire pilgrimme var spaniere. Set i forhold til august i fjor, hvor der kom næsten 63.000 pilgrimme ind i samme måned, er der dog kun tale om under 1/3.
Men der er andre pilgrimme end spaniere, der går af caminoerne i år, primært Italienere, portugisere, tyskere og franskmænd. Hvor der i fjor kom 260 danskere ind til Santiago er antallet så lille i år, at det ikke er opgivet i den månedlige statistik.
Langt de fleste augustpilgrimme har gået en kortere Caminotur end de tidligere års gennemsnit. Der har IKKE været trængsel på stien fra Saint Jean Pied de Port, Irun, Lisabon eller Sevilla.
Men meldes der om langt færre pilgrimme i Spanien i år, kommer der flere meldinger om en stigning i antallet af pilgrimme andre steder i Europa. F.eks. fik www.jakobsvejen.dk i går en information fra Münchner Jakobsweg i Bayern om at der aldrig har været så mange på denne del af Jakobsvejen mod Santiago, som i år. Og de fleste pilgrimme er her naturligt nok tyske. Tidligere på sommeren har der været lignende meldinger andre steder fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar