tirsdag den 2. juli 2024

Camino Frances: San Anton genåbnet

Donativoherberget; Albegue Hospital de Perigrinos de Sankt Anton, der ligger i klosteruinen af samme navn på La Meseta mellem Hontanas og Castrojeriz, er  genåbnet efter at have være lukket siden ultimo april, fordi klosterruinen skulle sikres mod sammenstyrtning.

San Anton er lidt af kultherberg på Camino Frances. Det er et donativoherberg beliggende i  klosterruinen San Anton fra middelalderen, der ligger ca 325 km efter Saint Jean Pied de Port og ca 463 km før Santiago. Herberget drives af "San Antons venner", Asociación Hospital de Peregrinos San Antón, og opfattes af mange pilgrimme som et slags midtvejssted på Camino Frances. I middelalderen en vigtig milepæl for mange pilgrimme, og hvor den middelalderlige "rotunde" en slags tromle, der kunne åbnes udefra, indeholdt mad og vand til pilgrimme der passerede klostret efter solnedgang, hvor klosterporten var lukket. 

Jeg må erkende, at jeg aldrig selv har overnattet på herberget, men alene besøgt den seværdige ruin på vej videre ad La Meseta.  Der er hverken elektricitet eller rindende vand i herberget, der bogstaveligt ligger et stykke fra "alfarvej". Du kan læse mere om stedet her: https://www.gronze.com/castilla-y-leon/burgos/convento-san-anton/albergue-hospital-peregrinos-san-anton   , ligesom organisationen bag herberget har sin egen hjemmeside, som du finder her: http://fundacionsananton.org/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar