søndag den 31. januar 2021

Spansk Caminofilm - eller mens vi venter 2

Los 3 Caminos - er en helt ny galicisk/spansk filmserie i 8 afsnit om fem pilgrimme, der kan ses på Amazon, og som har givet kraftig debat på spanske hjemmesider. Filmen har fået økonomisk støtte af primært lokalregeringen i Galicien  (Xunta de Galicia) i samarbejdet med Televisión de Galicia, det portugisiske TV (  RTP) , Cinemate , Beta Films samt lokalregeringerne i Navarra-, La Rioja og Junta de Castilla y León.

Filmserien handler om 5 unge med forskellig nationalitet, der møder hinanden på Caminoen i år 2.000, og udvikler et venskab på Caminoen, så de ses igen 2006 og i 2021, altså en serie, hvor personer bliver ældre undervejs. Serien er i følge omtalen produceret før Coronaen, hvilket - følge kritikerne - i sin selv er et stort problem. Men spanske pilgrimme er nærmest ved at falde over hinanden af en helt anden grund, serien har nemlig "meget lidt med Caminoen" at gøre, lyder det bl.a. . Den kunne lige så godt have haft en badeferieø som kulisse. Eller - som en anden skriver - det er turistindustrien, der står bag. Den er iøvrigt produceret som optakt til det hellige år i Santiago 2021 ( der iøvrigt på grund af Coronaen er forlænget til ind i 2022)

 

Undertegnede har ikke set andet end traileren, der kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=arFvbG_ppgk  på Youtube.

Her - i min formentlig langt fra korrekte oversættelse - et resume af foromtalen på www.gronze.com:

"Serien fortæller  om livet for fem venner af forskellige nationaliteter, der lærer hinanden at kende på Camino de Santiago, og deres indbyrdes forhold i tre forskellige tidsperioderperioder, 2000, 2006 og 2021. Filmen er en blanding af drama og komedie, der viser  forholdet mellem fem venner på af forskellig nationalitet i tre tidsperioder i deres liv.  Tre forskellige år, tre veje, tre livsfaser, og mange spændinger og konflikter, samt et spil om det  åndelige og materielle i  El Camino de Santiago. Vejen fungerer som en katalysator og en undskyldning for at bringe dem sammen i hver af tidsperioderne, De ledsages af historier fulde af følelser, venskaber, mod, men også skuffelser, frygt og tilgivelse" 

Og kritikken fra spanske pilgrimme hagler ned. Her et eksempel - ligeledes fra Gronze.com, i min oversættelse, hvor pilgrimmen Miriam Lopez er ude med riven eller som det hedder:

Denne kritik er ikke skrevet til producenterne. Det er en advarsel for potentielle pilgrimme (eller måske rettere  forbrugerne?), ikke mindst unge mennesker, der ser Los 3 Caminos og overvejer at at gå Caminoen. Indholdet om pilgrimsvandringen er en byge af vrøvl. Camino fortjener det ikke, ej heller de unge mennesker, der bliver behandlet som imbecile.

Et andet sted hedder det: 

Stillet over for det åbenlyse mål at tiltrække unge pilgrimme, der bruger Camino som kulisse uden nogen ånd eller den mindste inspiration, kan en tjener/ven af  Caminoen kun stå op og skrige meget højt: IKKE HER.

PS. Serien er for få dage siden lagt ud på spansk Amazon - mod betaling, men jeg har forstået, at der en af de nærmeste dage skulle komme en engelsk version.


2 kommentarer: