mandag den 12. oktober 2020

Caminoen med BUMP

Herberger er lukket. Steder på caminoen er der helt adgang forbudt. Og Navarra lukker næsten helt ned fra i morgen
I går kom der 334 pilgrimme ind til Santiago, så der er altså pilgrimme på stierne i Spanien. Og her på www.jakobsvejen.dk kan undertegnede forstå, at nogle danskere stadig har lyst til en tur af Camino Frances i oktober-november. Derfor følgende korte information: 
Hele Navarra-regionen lukker ned fra i morgen tirsdag, så man max må være samlet 6 personer på et sted. Barer og restauranter skal skære ned på antallet af gæster og skal lukke senest kl. 22. Derudover er der en række krav om mundbind m.m. Camino Frances i Navarra går fra grænsen i Pyrenæerne mellem Frankrig og Spanien ved Roncesvalles (Rolandsdalen) gennem den store by Pamplona til lidt uden for Logrono, hvilket altså dækker en strækning på små 150 kilometer. 
På hele Camino Frances er mange herberger lukket. Og der er restriktioner, mundbindskrav m.m. på hele strækningen fra Pyrenæerne til Santiago. 
Det er pt. ikke tilladt for pilgrimme at gå gennem Leon by. Civilforsvar og politi har dannet en ring rundt om byen. Med pilgrimspasset i hånden, kan Santiagopilgrimme kører gratis med bus fra Mansilla de las Mulas (små 20 kilometer før Leon) til La Virgin del Camino (ca 7 kilometer efter Leon). 
Og med ovenstående tror jeg ikke, at jeg har fået alle forhindringer, bump m.m. på Camino Frances med. Gå selv på nettet og led. Her kun de informationer, som undertegnede får fra Caminovenner. Personligt vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg har meget svært ved at se ideen i at gå pilgrimsvandring netop nu, men jeg ved, at andre ser anderledes på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar