tirsdag den 12. maj 2020

Nu åbner Caminoen langsomt - måske ?

Katedralen i Santiago åbner i dag delvis for besøg, men kun for galicere. Det er endnu ikke tilladt at rejse mellem regionerne i Spanien.
Spanien er ved at åbne - meget langsomt - op efter den totale nedlukning under Coronaepidemien, skriver flere pilgrimshjemmesider i Spanien. Katedralen i Santiago de Compostela åbner i dag delvist for besøg, men foreløbig er al rejseaktivitet mellem regionerne i Spanien ikke mulig, og formentlig/måske først i løbet af sommeren vil det være muligt for spaniere at gå pilgrimsvandring i Spanien. Såvel www.gronze.com som ViveCamino forventer ikke, at der kommer rigtig gang i pilgrimsvandringen i Spanien før i 2021. ViveCamino har lavet en gennemgang på engelsk af de faser i åbningen af Spanien, der berører pilgrimsvandring af Camino Santiago. Vivocaminos oversigt på engelsk kan ses her: https://vivecamino.com/en/de-escalated-on-the-camino-de-santiago-by-the-coronavirus-no-663/
Og i Frankrig og Italien ser det ikke meget bedre ud. Den franske hjemmeside https://www.webcompostella.com/ har lavet en daglig bøn/historie om at gå spirituel pilgrimsvandring, mens vi venter på igen at tage rygsækken på.
Men om det bliver muligt for os danskere at gå pilgrimsvandring i Spanien, Frankrig, Italien eller andre steder i Europa i løbet af sensommeren/efteråret er på nuværende tidspunkt meget uvist.
PS: På grund af et par forespørgsler her til Jakobsvejen.dk (jakobsvejen@gmail.com)om pilgrimsvandring senere i år, kan jeg kun give følgende svar: Jeg ved ingenting. Alt er pt. uvist, og da jeg ikke ved noget præcist, har jeg ikke opdateret www.jakobsvejen.dk løbende, som jeg plejer efter at coronavirusset lagde pilgrimsvandringen helt ned. Hvis og når der begynder at ske noget igen, skal jeg nok forsøge at være der. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har noget på hjertet.

1 kommentar: